Κοσμος

Facebook: Mπορεί να χάσει ακόμα και 200 δισ. δολάρια σε αξία

Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία των διεθνών αγορών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έτοιμη να χάσει σχεδόν 200 δισ. δολάρια σε όρους χρηματιστηριακής αξίας είναι η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής του Facebook.

Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία των διεθνών αγορών βρίσκεται η μητρική του Facebook, Meta, καθώς βρίσκεται στο «κατώφλι» του να διαγράψει 200 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτή είναι και η μεγαλύτερη «διαγραφή» αξίας κεφαλαιοποίησης που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί κατά 22% και διαμορφώνεται στα 260 δολάρια στο προσυνεδριακά της Wall Street, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της πρώτης μείωσης του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα (1,929 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2021 από 1,93 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2021) από την ίδρυση της εταιρείας. 

Εφόσον η προ-συνεδριακή πτώση διατηρηθεί και στην κανονική συνεδρίαση της Wall Street, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα απολέσει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 200 δισ. δολαρίων. 

Η ανακοίνωση είναι η πρώτη της Facebook από τότε που άλλαξε το όνομα της μητρικής της εταιρείας σε Meta, κάτι που είναι μια παραπομπή στο metaverse. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος τον Οκτώβριο μετά από μια σειρά ανησυχητικών αναφορών για το Facebook που προέκυψαν από διαρροή εγγράφων που κοινοποίησε μια πρώην υπάλληλος σε δημοσιογράφους, βουλευτές και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η πτώση της Meta παρέσυρε επίσης και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Snap και το Pinterest σε χαμηλότερα επίπεδα ασκώντας πίεση στα futures του Nasdaq. Έτσι, ο δείκτης τεχνολογίας φαίνεται πως θα τερματίσει το τετραήμερο ράλι που προκλήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Alphabet.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ