Κοσμος

Επικοινωνία Μακρόν - Μπάιντεν για την κρίση στην Ουκρανία

Δεν αποκλείει να μεταβεί στη Ρωσία o Γάλλος πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Ο Μακρόν θα μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε απόψε ότι «εντός των προσεχών ωρών» θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, για την κρίση στην Ουκρανία.  Παράλληλα, ο Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Μόσχα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης.

«Δεν αποκλείω τίποτα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, εξηγώντας ωστόσο ότι το ταξίδι στη Ρωσία θα εξαρτηθεί «από την πρόοδο στις συζητήσεις μας τις επόμενες ώρες».

«Η προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία», τόνισε εξάλλου ο Μακρόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Τουρκουάν της βόρειας Γαλλίας, για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Ο Στόλντενμπεργκ χαιρετίζει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις σε Γερμανία, Πολωνία και Ρουμανία, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με τη Μόσχα για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Είναι ένα ισχυρό σήμα της δέσμευσης των ΗΠΑ και έρχεται επιπρόσθετα άλλων πρόσφατων συνεισφορών τους στην κοινή μας ασφάλεια – περιλαμβανομένων 8.500 στρατιωτών σε υψηλή ετοιμότητα για τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων έχει αμυντικό και αναλογικό χαρακτήρα και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις