- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές μετά την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.
Η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχτηκε απειλές για τη ζωή της έπειτα από εκπομπή που μεταδόθηκε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό M6 για την επιρροή των ισλαμιστών στην πόλη Ρουμπέ, μια από τις πιο φτωχές της χώρας. Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), αφορά την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.
Στην εκπομπή γινόταν λόγος για μια ένωση που χρηματοδοτήθηκε με 64.640 ευρώ από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο για να διδάξει παιδιά από μη προνομιούχα στρώματα. Αργότερα όμως η εισαγγελία κατηγόρησε την ένωση ότι προσέφερε ισλαμική εκπαίδευση. Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει, στο πλαίσιο της διατήρησης του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, τη χρηματοδότηση θρησκευτικών σωματείων από δημόσιους φορείς. Εξάλλου, ο τοπικός δήμαρχος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο για παράβαση του νόμου περί χρηματοδότησης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε και ότι δόθηκε προσοχή λόγω και της προεκλογικής περιόδου που έφερε το μεταναστευτικό στο προσκήνιο. Μαζί του παραπέμπονται και τρία μέλη του σωματείου που ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι δεν έκαναν θρησκευτικά μαθήματα.
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται δε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.
Εκτός της Μενιέ υπό αστυνομική προστασία τέθηκε και ο Αμινέ Ελμπάχι, ο οποίος αποκήρυξε την εξάπλωση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ίδια εκπομπή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αποκάλεσαν τον Ελμπάχι άπιστο και απείλησαν να τον αποκεφαλίσουν.
Ο Έρικ Ζέμουρ, ακροδεξιός σχολιαστής και αντίπαλος του Μακρόν, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα μίσους για δηλώσεις σχετικά με το Ισλάμ, έσπευσε να στηρίξει τη Μενιέρ αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απειληθεί. «Η Οφελί βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter το Σάββατο, καθώς το ντοκιμαντέρ άρχισε να συγκεντρώνει ευρεία προσοχή. «Αυτό συμβαίνει όταν δείχνεις στους Γάλλους τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Εκατομμύρια πατριώτες την ευχαριστούν για το θάρρος της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.