Κοσμος

Χάος στον Καναδά: Διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαδηλώσεις στον Καναδά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Φυγάδευσαν τον Τζάστιν Τριντό και την οικογένειά του.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Καναδά, με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας  να φυγαδεύσουν τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και την οικογένειά του.

«Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην Οττάβα και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία», όπως αναφέρει το CBC.

Το κίνημα «κονβόι της Ελεθερίας», αποτελούμενο από 50.000 οδηγούς φορτηγών, πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους επαγγελματίες οδηγούς που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε στις αρχές του μήνα.

O Tριντό, αναφερόμενους σε όσους αντιδρούν στην απόφασή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τους αποκάλεσε «μικρή περιθωριακή μειοψηφία», γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στην πόλη και στα πρόθυρα του πρωθυπουργικού γραφείου σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα, με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της καναδικής κυβέρνησης, περίπου το 90% των διασυνοριακών φορτηγών του Καναδά και το 77% του πληθυσμού έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Έριν Ο’ Τουλ, αντιτίθεται στη κυβερνητική απόφαση επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από CBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις