Κοσμος

Δεδομένη η επανεκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα στην ιταλική προεδρία

Νωρίς το απόγευμα η νέα ψηφοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έξω από το σπίτι του στη Ρώμη
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έξω από το σπίτι του στη Ρώμη © EPA/MASSIMO PERCOSSI

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα πολύ κοντά στο να εκλεγεί ξανά πρόεδρος της δημοκρατίας στην Ιταλία. Το μήνυμα στήριξης από τον Ενρίκο Λέτα.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έχει πλέον αυξημένες πιθανότητες να επανεκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας στην Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα τάχθηκε και επίσημα σήμερα Σάββατο (29/1) υπέρ της επανεκλογής του Ματαρέλα στη θέση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σε tweet του, ο γραμματέας των «Δημοκρατικών», Ενρίκο Λέτα, έγραψε «Grazie Presidente», (Ευχαριστούμε, Πρόεδρε). Η επανεκλογή του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, σήμερα το απόγευμα, θεωρείται, πλέον, δεδομένη.

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όλοι οι ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, συμφώνησαν να ζητήσουν επίσημα από τον Ιταλό πρόεδρο να παραμείνει στη θέση του για μια νέα θητεία.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα γεννήθηκε στο Παλέρμο στις 23 Ιουλίου 1941. Ιταλός πολιτικός και πρώην δικαστής ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας στα τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Ψήφος εμπιστοσύνης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Σέρτζιο Ματαρέλα

Εν τω μεταξύ και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε επίσημα υπέρ της επανεκλογής του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε στον Ιταλό πολιτικό και τον διαβεβαίωσε ότι το κόμμα Forza Italia θα ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής του. Ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε, επίσης, ότι πριν από μια εβδομάδα αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ιταλική προεδρία, προκειμένου να ευνοήσει μια λύση κοινής αποδοχής.

Η νέα καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα στην ιταλική προεδρία ξεκινά στις 16.30 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ