Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Να στηρίζετε τα γκέι παιδιά σας

«Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με στήριξη και όχι αποδοκιμασία πρέπει να απαντούν οι γονείς στην πληροφορία των παιδιών τους ότι είναι ομοφυλόφιλα, επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Σκέφτομαι πώς πρέπει να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών τους και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», είπε ο Ποντίφικας.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν ο ίδιος είχε τονίσει πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να γίνονται αποδεκτοί από τις οικογένειές τους, ως παιδιά, όσο και ως αδέλφια.

Είχε δε επισημάνει ότι αν και η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, είναι δυνατόν αυτή να υποστηρίξει τους νόμους για σύμφωνα συμβίωσης που στοχεύουν στο να δοθούν σε ομοφυλόφιλους συντρόφους ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος έχει φανεί «ανοιχτός» και ανεκτικός με την ομοφυλοφιλία. Τον Ιούλιο του 2013, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ύπαρξη «gay lobby» στο Βατικανό, είχε απαντήσει «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;». Με τη νέα του τοποθέτηση ξεκαθαρίζει πως δεν πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, αλλά σεξουαλικός προσανατολισμός που καθορίζει ο Θεός.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ