Κοσμος

Βραζιλία: Πιθανό να κερδίσει τις εκλογές στον πρώτο γύρο ο Λούλα

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα συγκέντρωνε 42%

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βραζιλία: Ο Λούλα ενδέχεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου ήδη από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Προβάδισμα ενόψει των εκλογών έναντι του ακροδεξιού νυν προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαίνεται πως έχει ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Μάλιστα, ενδέχεται να κερδίσει ήδη από τον πρώτο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Λούλα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι 28% για τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά χθες Πέμπτη. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα ο Λούλα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρου το 30%.

Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο, αν συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων.

Ούτε ο Λούλα ούτε ο Μπολσονάρου δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.

Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρου με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις