Κοσμος

Στην Αμερική ο κορωνοϊός εξαπλώνεται όπως ποτέ άλλοτε

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα για κορωνοϊό στο Λος Άντζελες μπροστά από mural για το Χόλιγουντ
Πρώτες παγκοσμίως οι ΗΠΑ σε κρούσματα κορωνοϊού και θανάτους από Covid © EPA/ETIENNE LAURENT

Η αμερικανική ήπειρος αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη διασπορά κορωνοϊού στην ιστορία της πανδημίας Covid, ανακοίνωσε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην Αμερική πιο ενεργά από ποτέ άλλοτε, προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη (19/1) ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκαν νέα υψηλά, καθώς επιβεβαιώθηκαν 7,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότεροι από 15.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid.

Όπως είπε η διευθύντρια του Οργανισμού, Καρίσα Ετιέν, σε συνέντευξη Τύπου, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, η οποία συνδέεται άμεσα με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στη Βόρεια Αμερική, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω Covid. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί ρεκόρ νοσηλειών στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, οι χώρες της Καραϊβικής αντιμετωπίζουν την πιο απότομη αύξηση μολύνσεων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid.

Ένα 24ωρο νωρίτερα το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ