Κοσμος

Αυστραλία: Άγνωστος έκλεψε 42.000 rapid test από αποθήκη

Πωλούνται έναντι 22 αυστραλιανών δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rapid test
Rapid test © Unsplash

Ένας άνδρας έκλεψε 42.000 rapid test αντιγόνου για τον κορωνοϊό από αποθήκη στο Σίδνεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές Αρχές.

Άγνωστος έκλεψε 42.000 rapid test για τον κορωνοϊό από αποθήκη στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές Αρχές.

Ο ληστής εισήλθε στην αποθήκη που βρίσκεται στο προάστιο Μάσκοτ χθες Τρίτη το απόγευμα και «πήρε τα test», δήλωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή των rapid test αντιγόνου», πρόσθεσε.

Ο Ντόμινικ Πέροτετ, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, καταδίκασε το συμβάν υπενθυμίζοντας ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη test για τον κορωνοϊό.

«Σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος στην πολιτεία μας καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φροντίσει για την ασφάλεια των ανθρώπων, κάνοντας θυσίες, τι επονείδιστη πράξη» κατήγγειλε. «Η αστυνομία θα σας πιάσει», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό οργανισμό προστασίας καταναλωτών, τα test για τον κορωνοϊό πωλούνται στην τιμή των 22 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 20 ευρώ).

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων απείλησε αυτή την εβδομάδα να κηρύξει απεργία, αν δεν δοθούν δωρεάν γρήγορα test αντιγόνου στους ευάλωτους εργαζόμενους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ωστόσο υπερασπίστηκε την πολιτική διαχείρισης των τεστ για την covid-19 και δεν υπέκυψε στα αιτήματα για τη δωρεάν διανομή τους.

Ένα φορτίο με 52 εκατομμύρια τεστ αντιγόνου θα παραδοθεί αυτό τον μήνα στην Αυστραλία από την Ασία και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ