Κοσμος

Σιρχάν Σιρχάν: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Αμερικής» σημείωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σιρχάν Σιρχάν, δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι
Ο Σιρχάν Σιρχάν, δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι © Twitter

Με απόφαση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους του Σιρχάν Σιρχάν, δολοφόνου του Ρόμπερτ Κένεντι.

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους του Σιρχάν Σιρχάν, δολοφόνου του Ρόμπερτ Κένεντι. Ειδικότερα, το αίτημα παραπέμφθηκε τον περασμένο Αύγουστο στον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος το αρνήθηκε.

Ο Σιρχάν Σιρχάν πλέον βρίσκεται στο 77ο έτος της ηλικίας του και έχει περάσει περισσότερα από 50 χρόνια στην φυλακή. Γεγονός που κατά τον Νιούσομ δεν επιφέρει πλήρη αιτιολόγηση αποφυλάκισης, γι' αυτό και την απέρριψε.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Αμερικής» σημείωσε ο Νιούσομ που είχε πιεστεί να αποφυλακίσει πολλούς γηραιότερους κρατούμενους λόγω της πανδημίας.

Ο Σιρχάν, Παλαιστίνιος που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ιορδανία στα 24 του, διαβεβαίωσε πως δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. «Πάντα αποζητώ την ασφάλεια, την ειρήνη και την απουσία βίας», διαβεβαίωσε στην ακροαματική διαδικασία πέρυσι.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι είχε εγκριθεί η αποφυλάκισή του μετά από τη σύμφωνη γνώμη των δύο εκ των υιών του Κένεντι. Μάλιστα, είχε αποφασιστεί πως δεν αποτελεί ο ίδιος δημόσιο κίνδυνο και του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τέλεσης της πράξης σε νεαρή ηλικία.

«Είμαι ικανοποιημένος μόνο που συναντήθηκα με τον κ. Σιρχάν πρόσωπο με πρόσωπο. Όλη μου τη ζωή έζησα φοβώντας τον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και είμαι ευγνώμων που βλέπω σήμερα μπροστά μου έναν άνθρωπο άξιο για φροντίδα και αγάπη», είχε πει ο Ντάγκλας Κένεντι, που ήταν βρέφος όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε.

Στην ίδια άποψη συμφώνησε τόσο ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο άλλος γιος του Κένεντι αλλά και ο Πολ Σρέιντ που είχε επιβιώσει από τους πυροβολισμούς.

Όλα συνέβησαν στις 05 Ιουνίου 1968, ο Παλαιστίνιος Σιρχάν Σιρχάν δολοφόνησε τον Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador του Λος Άντζελες, κατά την προεκλογική εκστρατεία του γερουσιαστή για να τεθεί υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ο Σιρχάν, αρχικά, είχε καταδικασθεί σε θάνατο, ωστόσο η ποινή του μετετράπη σε ισόβια κάθειρξη το 1972.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ