Κοσμος

Αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί τίτλοι από τον πρίγκιπα Άντριου

Με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρίγκιπας Άντριου
Ο πρίγκιπας Άντριου © EPA/JULIEN WARNAND

Ο πρίγκιπας Άντριου έχασε τους στρατιωτικούς τίτλους. Τους αφαίρεσε η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς μαίνεται το σκάνδαλο.

Τους στρατιωτικούς τίτλους που είχε ο πρίγκιπας Άντριου, αφαίρεσε η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως μετέδωσε το Reuters. Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση και δεν αποκλείεται ο πρίγκιπας Άντριου να καταθέσει σε δίκη.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι «ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και υπερασπίζεται αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης».

Ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα χρησιμοποιεί, επίσης, την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το SkyNews. Οι τίτλοι που έχασε το μέλος της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να δοθούν σε άλλους «γαλαζοαίματους».

Ο πρίγκιπας Άντριου παραμένει στο μάτι του κυκλώνα λόγω των σχέσεων που είχε με τον παιδεραστή μεγαλοεπενδυτή, Τζέφρι Επστάιν. Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απέρριψε άλλη μια προσφυγή του πρίγκιπα Άντριου στην αγωγή που υπέβαλε σε βάρος του η Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση. Η Τζιούφρε τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ