Κοσμος

Η «Όμικρον» προκαλεί υψηλότερο ιικό φορτίο σε ασυμπτωματικούς

Το πόρισμα των ερευνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες © Unsplash

Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί υψηλότερο ιικό φορτίο στους ασυμπτωματικούς σύμφωνα με νέες έρευνες επιστημόνων.

Νέες έρευνες επιστημόνων απέδειξαν πως η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί υψηλότερο ιικό φορτίο στους ασυμπτωματικούς. Γι’ αυτό και μεταδίδεται τόσο πολύ στην κοινότητα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το λεγόμενο «ασυμπτωματικό φορτίο» που προκαλεί η νέα μετάλλαξη κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά των προηγούμενων στελεχών. Αυτό σύμφωνα με επιστήμονες οφείλεται στο γεγονός πως η λοίμωξη που προκαλεί εστιάζεται στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και όχι στους πνεύμονες.

Ακόμα, οι ίδιες μελέτες σημείωσαν πως αρκετά μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από την παραλλαγή Όμικρον χωρίς να δείχνουν συμπτώματα συγκριτικά πάντα με τα προηγούμενα στελέχη του ιού.

Μία εξ αυτών των ερευνών έδειξε ότι το ποσοστό θετικότητας σε ένα τυχαίο δείγμα μπορεί να έφτανε και στο 31% με την Όμικρον, έναντι 1%-2,4% με τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Άλλη έρευνα, η οποία ερευνά τις επιπτώσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το αντίστοιχη ποσοστό φορέων της Όμικρον έφτασε στο 16% κατά την περίοδο έξαρσης της Όμικρον, έναντι 2,6% κατά την έξαρση των στελεχών Βήτα και Δέλτα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.