Η Βρετανία κατέγραψε τη θερμότερη Πρωτοχρονιά της
Τα θερμόμετρα έδειξαν 16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σεντ Τζέιμς Παρκ
Η Βρετανία έζησε σήμερα τη θερμότερη Πρωτοχρονιά της, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 16 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Λονδίνο.
Η Βρετανία έζησε σήμερα τη θερμότερη Πρωτοχρονιά της, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 16 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας (Met Office).
Τα θερμόμετρα έδειξαν 16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, ένα πάρκο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Met Office με ανάρτησή του στο Twitter.
Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείτο από το 1916, όταν ο υδράργυρος άγγιξε τους 15,6 βαθμούς Κελσίου στην Κορνουάλη.
«Αυτό το ρεκόρ ζέστης για την Πρωτοχρονιά του 2022 οφείλεται σε μια θερμή, υποτροπική αέρια μάζα που προήλθε από τις Αζόρες», επισήμανε η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Το φαινόμενο αυτό, εντούτοις, δεν θα διαρκέσει, προειδοποίησε η υπηρεσία, με την άφιξη εντός της εβδομάδας «ψυχρών αέριων μαζών από την Αρκτική που θα προκαλέσουν νυχτερινό παγετό και χιόνι σε ορισμένες περιοχές έως την Τρίτη».
Η Βρετανία κατέγραψε ήδη χθες τη θερμότερη παραμονή Πρωτοχρονιάς, με 15,8 βαθμούς Κελσίου την ημέρα στο Σόμερσετ (νοτιοδυτική Αγγλία) και έως και 16,5 βαθμούς Κελσίου το βράδυ στη Μπάλα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Ουαλίας.
Το προηγούμενο ρεκόρ της θερμότερης παραμονής Πρωτοχρονιάς ήταν το 2011, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 14,8 βαθμούς Κελσίου στο Κόλγουιν Μπέι, στην Ουαλία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.