Κοσμος

Βρετανία: Πάνω από 162.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού

«Σαρώνει» η Όμικρον

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Βρετανία κατέγραψε 162.572 νέες μολύνσεις την Πρωτοχρονιά από 160.276 κρούσματα την Παρασκευή.

Συνεχίζεται η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αγγλία, που κατέγραψε 162.572 νέες μολύνσεις την Πρωτοχρονιά από 160.276 κρούσματα την Παρασκευή. Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν και 154 νέους θανάτους.

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει σε υψηλά επίπεδα τις μολύνσεις, με τα συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού να φτάνουν σε 190.000 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ανέφερε ότι μόνο «τελευταία επιλογή» θα είναι η επιβολή περαιτέρω περιορισμών στην Αγγλία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Τζάβιντ είχε δηλώσει στις 27 Δεκεμβρίου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί στην Αγγλία πριν από το τέλος του 2021. Το άρθρο του δείχνει ότι δεν επίκειται κανένας ούτε το 2022.

Είπε ότι ενώ η έξαρση του στελέχους Όμικρον σήμαινε ότι αυτή ήταν μια ανησυχητική περίοδος, η Βρετανία ξεκινούσε το νέο έτος σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι 12 μήνες νωρίτερα, χάρη στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του COVID.

«Οι αριθμοί στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σταθεροί και δεν ακολουθούν επί του παρόντος την πορεία που είδαμε πέρυσι τέτοια εποχή κατά τη διάρκεια του κύματος του στελέχους Άλφα», έγραψε.

Αναγνώρισε ότι λόγω της χρονικής υστέρησης μεταξύ των λοιμώξεων και των νοσηλειών, ήταν αναπόφευκτη η μεγάλη αύξηση των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ