«Πόλεμος» Σάντερς με τον Μπάφετ: Δώσε καλύτερους μισθούς
«Δεν είναι δική μου δουλειά» απάντησε ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έγραψε μια επιστολή στο αφεντικό της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ σχετικά με μια εταιρεία που ανήκει στον όμιλο του.
Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έγραψε μια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, ζητώντας να παρέμβει σε απεργία του συνδικάτου χάλυβα, United Steelworkers στο εργοστάσιο Special Metals στο Χάντινγκτον της Δυτικής Βιρτζίνια. Η Special Metals είναι μια μονάδα της Precision Castparts, η οποία ανήκει στην Berkshire.
«Σε μια εποχή που αυτή η εταιρεία και η Berkshire Hathaway πάνε πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους οποίους οι εργαζόμενοι που απασχολούνται από εσάς να πρέπει να ανησυχούν για το αν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή αν θα έχουν υγειονομική περίθαλψη», έγραψε ο Σάντερς.
Η επιστολή του ανέφερε ότι στους υπαλλήλους προσφέρθηκε σύμβαση χωρίς αύξηση μισθού τον πρώτο χρόνο, μόνο ένα μπόνους υπογραφής 2.000 $ και στη συνέχεια αυξήσεις μισθών 1% το δεύτερο έτος και 2% ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια. Ανέφερε ότι η εταιρεία θέλει να αυξήσει το κόστος της υγειονομικής κάλυψης για τους εργαζόμενους από 275 $ το μήνα σε 1.000 $.
Ο Μπάφετ ο οποίος δεν έχει την αρνητική φήμη του Τζεφ Μπέζος, ως εργοδότης, απάντησε με μια επιστολή που παραθέτει την ετήσια οικονομική έκθεση της Berkshire στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία λέει στους επενδυτές ότι η διαχείριση των διαφορετικών εταιρειών της επαφίεται στις ίδιες και όχι στην Berkshire.
«Οι εταιρείες μας ασχολούνται μεμονωμένα με τις δικές τους εργασιακές και προσωπικό αποφάσεις (εκτός από την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου)», είπε στον Σάντερς. «Διαβιβάζω την επιστολή σας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Precision Castparts, αλλά δεν του κάνω καμία σύσταση για οποιαδήποτε ενέργεια. Είναι υπεύθυνος για την επιχείρησή του».
Πηγή: CNN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.