Κοσμος

Ισπανοί καθηγητές έβαλαν φούστες για να στηρίξουν τρανς μαθητή

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «I Support a Trans Student»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανοί καθηγητές έβαλαν φούστες και έβαψαν τα νύχια τους για να στηρίξουν τρανς μαθητή
Ισπανοί καθηγητές έβαλαν φούστες και έβαψαν τα νύχια τους για να στηρίξουν τρανς μαθητή

Οι δάσκαλοι σε σχολείο της Ισπανίας προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, για να υποστηρίξουν έναν 11χρονο τρανς μαθητή.

Οι δάσκαλοι του σχολείου CEIP Cesar Barrios de Lepe της πόλης Ουέλβα της Ισπανίας ξεκίνησαν την εκστρατεία «I Support a Trans Student» για να υποστηρίξουν έναν τρανς μαθητή του δημοτικού τους, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας κατά της τρανσφοβίας.

Στα πλαίσια αυτά, τις τελευταίες ημέρες πηγαίνουν στο σχολείο με φούστες και βαμμένα νύχια τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τους ίδιους «όταν ανακάλυψαν το bullying που δεχόταν το παιδί σε επίπεδο προσβολών και ταπεινώσεων».

1.jpg

Τότε ήταν που ο Χοακίμ Ερνάντεζ, διευθυντής του σχολείου, πήρε την πρωτοβουλία να συζητήσει αρχικά το ζήτημα με τον ίδιο τον μαθητή, διαπιστώνοντας πως εξαιτίας των συμβάντων είχε πέσει δραματικά η απόδοσή του στα μαθήματα.

Το ίδιο το παιδί εκμυστηρεύτηκε στον διευθυντή πως γεννήθηκε μεν αγόρι αλλά ότι αισθάνεται και θέλει να είναι κορίτσι. Γι' αυτό και πήγαινε στο σχολείο του με βαμμένα νύχια. Ο διευθυντής του τόνισε πως πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό, τόσο που και ο ίδιος ξεκίνησε να πηγαίνει ακριβώς έτσι. Για τον Χοακίμ Ερνάντεζ ήταν αναγκαίο «να ανατραπεί το κακό που έκαναν περίπου δέκα παιδιά που πρόσβαλαν και εξευτέλιζαν τον συμμαθητή τους για την ταυτότητά του, φτάνοντας σε τέτοιο βαθμό που του απαγόρευσαν ακόμη και να μπει στην τουαλέτα, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο», όπως ο ίδιος επεσήμανε.

2.jpg

Σε επιστολή του προς τους γονείς, ο διευθυντής έγραφε: «Έχουμε έναν μαθητή στο σχολείο, του οποίου η σεξουαλική τάση τού προκαλεί προσωπικά προβλήματα και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε. Θεωρούμε ότι όλοι (οικογένειες και δάσκαλοι) πρέπει να εργασθούμε από κοινού για την ευαισθητοποίηση  των παιδιών πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο θέμα , να εξηγήσουμε την κατάσταση στους μαθητές μας ώστε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά τα άσχημα που γίνονται και να εγγυηθούμε την καλή ψυχική υγεία του μαθητή. Σας ζητάμε να  ενωθείτε μαζί μας σε αυτή την  προσπάθεια και να μιλήσετε με τα παιδιά σας στο σπίτι, ώστε να καταλάβουν ότι όλοι έχουμε την ελευθερία να νιώθουμε αυτό που θέλουμε, ακόμη και να βάψουμε τα νύχια μας, αρκεί να μην επηρεάζουμε τους άλλους  και αυτό  το θέμα δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους από εμάς. Δεν έχει την παραμικρή επιρροή ή επίπτωση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ