Κοσμος

Φάουτσι: Ο Τραμπ τροφοδότησε τους αντιεμβολιάστες

Με αφορμή τις πρόσφατες αποδοκιμασίες κατά του πρώην προέδρου για την τρίτη δόση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Άντονι Φάουτσι ο οποίος είχε δεχθεί φραστικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος είχε τροφοδοτήσει το αντιεμβολιαστικό κοινό.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι ο οποίος είχε δεχθεί ουκ ολίγες επιθέσεις από τον πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου, εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «δηλητηρίασε το πηγάδι» σε ότι αφορά τα εμβόλια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του.

Ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «New Day» του CNN, είπε ότι έμεινε «έκπληκτος» όταν ο Τραμπ αποκάλυψε ότι έκανε την τρίτη δόση. 

«Έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι είπε δημόσια και το γεγονός ότι σε ορισμένα μέρη τον κοροϊδεύουν ή τον αποδοκιμάζουν», είπε ο Φάουτσι ο οποίος πρόσθεσε όμως «όταν όμως κάποιος δηλητηριάζει το πηγάδι από νωρίς ή δεν είναι ενθουσιώδης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα τότε αυτό έχει μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα».

«Όταν μιλάτε για ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, όπου έχετε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν, δεν γνωρίζετε την κατάσταση του εμβολιασμού. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα, μείνετε μακριά από αυτό φέτος», είπε εκ νέου ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον δημοσιογράφο του CNN. «Θα υπάρξουν άλλα χρόνια για να γίνει αυτό, αλλά όχι φέτος».

Αλλά ο Φάουτσι - ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων - είπε ότι οι άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια και αναμνηστικές δόσεις θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν με τον στενό οικογενειακό κύκλο με ελάχιστο κίνδυνο, εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εμβολιαστούν και ενισχυθούν.

Τα κρούσματα COVID-19 σαρώνουν τις ΗΠΑ σε αριθμούς ρεκόρ αυτόν τον μήνα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον επικρατεί. Περισσότερα από 176.000 νέα κρούσματα αναφέρονται ημερησίως κατά μέσο όρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ