Κοσμος

Πανεπ. Οξφόρδης: Δεν θα υπάρξει κύμα νοσηλειών και θανάτων

Τι αναφέρει ο Βασιλικός Καθηγητής Ιατρικής Σερ Τζον Μπελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο
Λονδίνο © Getty Images/Ideal Image

Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δεν είναι η ίδια νόσος με αυτή που αντιμετωπίζαμε πριν από έναν χρόνο σύμφωνα με Βρετανό καθηγητή.

Την εκτίμηση ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δεν είναι η ίδια νόσος με αυτή που αντιμετώπισε ο πλανήτης πριν από έναν χρόνο εξέφρασε ραδιόφωνο του BBC ένας εκ των κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων, ο Βασιλικός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ.

Παράλληλα, ο σερ Τζο Μπέλ ο οποίος είπε ότι τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα νοσηλειών και θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον «παρελθόν», πρόσθεσε ότι η νόσος «μοιάζει να είναι λιγότερο σοβαρή και πολλοί ασθενείς περνούν σχετικά μικρό διάστημα στο νοσοκομείο».

«Οι φοβερές σκηνές που είδαμε πριν από έναν χρόνο με μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα, αυτά είναι πλέον παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι ότι αυτό θα συνεχιστεί», είπε ο σερ Τζον Μπελ.

Όπως πρόσθεσε, είναι λιγότεροι πλέον οι ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο κατά τη νοσηλεία τους και ο μέρος όρος των νοσηλειών έχει μειωθεί στις τρεις ημέρες.

Τόνισε δε ότι έχει την αίσθηση πως οι Βρετανοί πολίτες έχουν συμπεριφερθεί «αρκετά υπεύθυνα» υπό την απειλή της Όμικρον, περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές τους και επιδεικνύοντας προσοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ