Κοσμος

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στους 3 μήνες η χορήγησης της 3ης δόσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Ρεκόρ πανδημίας με 104.611 ημερήσια κρούσματα
Γαλλία © ΕPA Pool

Τη σύντμηση του χρόνου χορήγησης της 3ης δόσης σε τρεις μήνες αλλά και περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Τη μείωση του χρόνου χορήγησης της 3ης δόσης σε τρεις μήνες, από τέσσερις που ισχύει σήμερα, αλλά και περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Όπως είπε η απόφαση αυτή αποτελεί ανάχωμα στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, διευκρινίζοντας πως δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Καστέξ είπε επίσης ότι από τη Δευτέρα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν σε 2.000 άτομα για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους και σε 5.000 άτομα για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Η κατανάλωση ποτών και φαγητού θα απαγορευτεί σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και η τηλεργασία στο σπίτι θα γίνει υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα όπου είναι δυνατόν, συμπλήρωσε. 

Το Σάββατο, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων. Ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε στα 27.697 χθες, Κυριακή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός φαρμακείων και διαγνωστικών κέντρων είναι κλειστά την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ