Κοσμος

Παρίσι: Υποχρεωτική και πάλι η χρήση μάσκας στους δρόμους

Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων με 208.099 μολύνσεις σε 24 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία κορωνοϊός
Γαλλία κορωνοϊός © Unsplash

Γαλλία-Κορωνοϊός: Υποχρεωτική και πάλι η μάσκα στους δρόμους του Παρισιού - Ρεκόρ κρουσμάτων, με 208.099 μολύνσεις σε 24 ώρες.

Ξανά υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας στους δρόμους του Παρισιού μετά το νέο πρωτοφανές ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με 208.099 μολύνσεις σε 24 ώρες που ήρθε μετά την τεράστια διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη Γαλλία.

Μάσκα θα πρέπει να φορούν στο εξής όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 11 ετών. Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα, οι δικυκλιστές και όσοι αθλούνται, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 208.099 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός που αποτελεί νέο εθνικό και πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Καταγράφηκαν επίσης 184 θάνατοι ενώ αυξήθηκαν κατά 53, στους 3.469, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία 96.291 άνθρωποι.

Η μάσκα θα είναι επίσης υποχρεωτική σε όλους τους χώρους που είναι ανοιχτοί για το κοινό, εκτός από τα δάση της Βουλόνης και του Βενσέν, καθώς και στα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ, Μπουρζέ και Ορλί. Η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων απαγορεύεται για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες.

Από την Παρασκευή η αστυνομία θα προχωρά σε ελέγχους, ιδίως στις πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 135 ευρώ.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ θα κλείσουν το Σάββατο και την Κυριακή στις 2 τα ξημερώματα. Απαγορεύεται επίσης ο χορός «σε όλα τα καταστήματα που υποδέχονται κοινό» καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ στον δρόμο.

Τα κλαμπ έχουν κλείσει από τις 10 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν κλειστά για άλλες τρεις εβδομάδες τον Ιανουάριο. Περίπου 9.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ