Κοσμος

Τι ανησυχεί τον Μπιλ Γκέιτς για το 2022;

Δεν είναι η Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπιλ Γκέιτς
Μπιλ Γκέιτς © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Τους λόγους για τους οποίους αισιοδοξεί για το νέο έτος το 2022 ανέφερε σε άρθρο του ο Μπιλ Γκέιτς επισημαίνοντας παράλληλα και μια μεγάλη ανησυχία.

Σε γενικές γραμμές, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αισιόδοξος για το 2022 καθώς σε άρθρο που ανέβασε στο blog του, με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας έπειτα από μία δύσκολη χρονιά», έκανε αισιόδοξες προβλέψεις, όπως το πιθανό τέλος της πανδημίας και η άνοδος του metaverse.

«Η δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. Είναι ένα από τα θέματα που ανησυχώ περισσότερο για το 2022», έγραψε ο συνιδρυτής της Microsoft, δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. 

«Οι δημόσιοι θεσμοί», σημείωσε, «πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας. Αλλά μπορούν να κάνουν τόσα πολλά μόνο εάν οι άνθρωποι τους στηρίξουν εξ άρχής».  

«Αν οι άνθρωποι σας δεν σας εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες», έγραψε ο Γκέιτς. «Και όταν εμφανίζεται μια μεγάλη κρίση, είναι πολυ λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες σας».

Αυτή η δυσπιστία έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανής μετά το χτύπημα της πανδημίας.  Η παραπληροφόρηση για τον Covid έχει εξαπλωθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, φρενάροντας τους εμβολιασμούς  και καθυστερώντας τελικά το τέλος της πανδημίας.

Ωστόσο τέτοιες τάσεις αμφισβήτησης προϋπήρχαν της πανδημίας.  Σύμφωνα με έρευνα της Pew Research Center,σε δημοσκόπηση του 2019, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συρρικνώνεται.

Στην ανάρτησή του ο Γκέιτς, σημείωσε ότι τα ΜΜΕ, οι τίτλοι με πολιτικά κίνητρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν ρόλο στο «διογκούμενο χάσμα» μεταξύ πολιτών και κυβερνήσεων — και ότι οι τελευταίες ίσως χρειαστεί προχωρήσουν σε ρυθμίσεςι των κανόνων που διέπουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να διαλύσουν αποτελεσματικά την παραπληροφόρηση.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ