Κοσμος

Εορταστικό χάος στις αεροπορικές πτήσεις λόγω Όμικρον

Οι ακυρώσεις θα ξεπεράσουν σύντομα τις 10.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Η Όμικρον οδήγησε σε ματαίωση 7.000 πτήσεις
Αεροδρόμιο © Artur Tumasjan/Unsplash

Περισσότερες από 8.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο τη Δευτέρα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον διακόπτει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών.

Περισσότερες από 8.000 πτήσεις ματαιώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και σήμερα Δευτέρα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει την εξάπλωσή της διαταράσσοντας τις μετακινήσεις κατά την περίοδο των γιορτών, καθηλώνοντας πιλότους και πληρώματα σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ιστοσελίδας Flightaware, 2.150 πτήσεις ματαιώθηκαν μόνο σήμερα και 5.798 καθυστέρησαν.  Ένα κύμα ακυρώσεων πτήσεων σημειώθηκε την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο Περίπου το ένα τέταρτο από αυτές ήταν στις ΗΠΑ. 

Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων να μένουν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια ή να ματαιώνουν τα ταξίδια τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αεροπορικών εταιρειών έχουν γεμίσει με επικρίσεις από απογοητευμένους επιβάτες που ζητούν βοήθεια.

«@Delta αλήθεια;! Ακυρώνετε την πτήση μου την παραμονή των Χριστουγέννων στις 12:30 π.μ.; Σηκώθηκα στις 2 το πρωί για να πάω στο αεροδρόμιο με το μωρό και τον σύζυγό μου και δεν γνώριζα την ακύρωση μέχρι να φτάσω στο αεροδρόμιο για να ελέγξω τις αποσκευές μου», έγραψε μια επιβάτης στην αεροπορική εταιρεία.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, και την Air China, 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta, 150.

Πιλότοι, αεροσυνοδοί και άλλα μέλη του προσωπικού αναγκάσθηκαν να μπουν σε καραντίνα αφού εκτέθηκαν στον ιό, γεγονός που ανάγκασε εταιρείες όπως οι Lufthansa, Delta ή United Airlines να καθηλώσουν τα αεροσκάφη τους.

Η Ευρώπη είναι αυτήν την στιγμή η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, με 3.022.868 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή το 57% του παγκόσμιου συνόλου των περιστατικών, καθώς και με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Ακολουθεί η ζώνη που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά με 1.421.516 κρούσματα.

 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ