Κοσμος

Ο Γερουσιαστής Μάντσιν «εκτροχίασε» το νομοσχέδιο Μπάιντεν

Πρόκειται για πακέτο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων ύψους 1,7 τρις. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζο Μάντσιν
O Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζο Μάντσιν © Getty Images/Ideal Image

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μάντσιν είπε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων.

Το γιγάντιο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Τζο Μπάιντεν μπορεί να δέχτηκε μοιραίο πλήγμα με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Μάντσιν ότι δεν θα εγκρίνει αυτό το κρίσιμο πρόγραμμα για τη θητεία του Αμερικανού προέδρου, θεωρώντας το ιδιαίτερα πολυδάπανο σε περίοδο πληθωρισμού.

Ο Λευκός Οίκος αποδοκίμασε αμέσως τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζο Μάντσιν για την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για "ξαφνική και ανεξήγητη ανατροπή" εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.

«Ο αγώνας για το Build Back Better είναι πολύ σημαντικός για να εγκαταλείψουμε. Θα βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε το επόμενο έτος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, δηλώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να προσπαθεί να τον πείσει να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν επέλεξε το δίκτυο Fox News, που είναι πολύ επικριτικό προς τον Τζο Μπάιντεν, για να κάνει την ανακοίνωσή του. Ο γερουσιαστής δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει το γιγάντιο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Τζο Μπάιντεν.

«Δεν μπορώ να προχωρήσω πιο μακριά», δήλωσε στο δίκτυο Fox ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, ο οποίος εδώ και εβδομάδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε αυτό το πρόγραμμα κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορώ να το ψηφίσω», πρόσθεσε ο Μάντσιν, επικαλούμενος κυρίως την αύξηση των τιμών και το μέγεθος του χρέους.

Γιατί είναι πρόβλημα ο Μάντσιν 

Ο κεντρώος (για πολλούς συντηρητικός) γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζο Μάντσιν από μια κατά βάση Ρεπουμπλικανική πολιτεία την Βιρτζίνια αποτελεί ένα ουσιαστικό εμπόδιο για την ψήφιση της εσωτερικής ατζέντας του προέδρου Μπάιντεν, δεδομένου ότι στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί έχουν πλειοψηφία μόνο με την ψήφο της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Με την ονομασία  «Build Back Better« (Ανοικοδομώντας καλύτερα), το σχέδιο ύψους 1,750 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει κυρίως νηπιαγωγεία για όλους, εκπτώσεις φόρων για τα αμερικανικά νοικοκυριά και σημαντικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μετά μια πρώτη ψηφοφορία τον Νοέμβριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί είχαν ξεπεράσει τις εσωτερικές τους διαφορές μεταξύ των κεντρώων, που ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις στο χρέος και της αριστερής πτέρυγας, που ήθελε να προχωρήσει περισσότερο στις δαπάνες, η έγκρισή του στη Γερουσία αναβλήθηκε τις τελευταίες μέρες.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ