Κοσμος

Pfizer: Η πανδημία μπορεί να κρατήσει έως το 2024

Ετοιμάζει εμβόλια για παιδιά έως 5 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer: «Η πανδημία μπορεί να κρατήσει έως το 2024» - Ετοιμάζει εμβόλια για παιδιά έως 5 ετών
Pfizer © ΕPA Pool

Στελέχη της εταιρείας Pfizer εκτιμούν με διάφορους τρόπους ότι η πανδημία θα συνεχιστεί ως το 2024.

Η Pfizer θεωρεί πως η πανδημία του κορωνοϊού θα παραμείνει ως πρόβλημα για την ανθρωπότητα έως το 2024, όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της. 

«Πιστεύουμε πως ο κορωνοϊός θα περάσει σε ενδημική φάση, πιθανά μέχρι το 2024»  είπε η Νανέτ Κοσέρο, παγκόσμια επικεφαλής Εμβολίων της εταιρείας, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε επενδυτικό briefing.

«Φαίνεται πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ή περίπου τόσο, κάποιες περιοχές του πλανήτη θα είναι σε μια ενδημική κατάσταση και άλλες θα συνεχίσουν σε πανδημική κατάσταση» ανέφερε επικεφαλής επιστήμονας της αμερικανικής φαρμακευτικής, Μίκαελ Ντόλσεν. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Pzifer ετοιμάζει από κοινού με την BioNTech την εμπορική διάθεση εμβολίων κατά της νόσου για παιδιά έως 5 ετών.

Στις αρχικές κλινικές δοκιμές για τα παιδιά 2 έως 4 ετών, οι χαμηλότερες δόσεις εμβολίου έδειξαν πως δημιουργήθηκε μικρότερος αριθμός αντισωμάτων από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί.  Σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων για παιδιά έως 5 ετών είναι επιτυχείς, η Pfizer σκοπεύει να καταθέσει αίτημα στις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές για έκτακτη χρήση των εμβολίων στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα εντός του α' εξαμήνου του 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ