Κοσμος

Εγκρίθηκε στη Νέα Ζηλανδία το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο της Pfizer για κορωνοϊό
Εμβόλιο της Pfizer για κορωνοϊό © EPA

Στη Νέα Ζηλανδία εγκρίθηκε το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών για τον κορωνοϊό.

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή στη Νέα Ζηλανδία, η Medsafe, έδωσε σήμερα Πέμπτη (16/12) άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Ωκεανίας.

Η άδεια αφορά τη χορήγηση δύο δόσεων του παιδιατρικού εμβολίου, με τη δεύτερη να γίνεται τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την πρώτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εάν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο υπό την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν, ο εμβολιασμός των παιδιών αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα αρχίσει μέσα στον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η Νέα Ζηλανδία ξεπέρασε το ορόσημο του πλήρους εμβολιασμού κατά της COVID-19 του 90% του πληθυσμού της.

Έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως 3.788.151 πολίτες της χώρας, διευκρίνισε ο Κρις Χίπκινς, ο υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί για παιδιά 5-11 ετών ξεκίνησαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να δίνει στη δημοσιότητα έναν πλήρη οδηγό με 19 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο και τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων έναντι του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ