- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού ο γηραιότερος Γάλλος πολίτης - Ήταν 112 ετών - Τι δήλωσε η κόρη του.
Ο γηραιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Μες, 112 ετών, πέθανε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε νοσοκομείο της πόλης Βιέν αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό από την κόρη του.
«Ζούσε πάντα στο σπίτι του, αλλά κόλλησε την Covid και η κατάσταση επιδεινώθηκε. Του έδωσαν οξυγόνο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, όμως τι περιμένετε… στα 112 χρόνια του…» είπε η Νικόλ Μπουαρόν, η μοναχοκόρη του.
Ο Μαρσέλ Μες γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1909 και εδώ και δεκαετίες ζούσε μόνος στο σπίτι του, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όταν χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ήταν πρώην οδηγός ασθενοφόρου και είχε χηρέψει από το 1998.
Ο Μες έγινε ο γηραιότερος Γάλλος στις 5 Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του Ζιλ Τεομπάλντ, ενός πρώην λιμενεργάτη και ψαρά από τη Μαρτινίκα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.