Κοσμος

Νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ κατέσχεσε η Europol

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία προχώρησε σε περισσότερες από 500 συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη επιχείρηση της Europol - Κατέσχεσε νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ
Μεγάλη επιχείρηση της Europol - Κατέσχεσε νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ © EPA/ JERRY LAMPEN

Η Europol κατέσχεσε νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ και προχώρησε σε 544 συλλήψεις.

Οι αστυνομικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών προχώρησαν σε 544 συλλήψεις και κατέσχεσαν νοθευμένα φάρμακα αξίας 63 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Europol.

Η επιχείρηση αυτή, που διεξήχθη σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, οδήγησε στην κατάσχεση νοθευμένων φαρμάκων και αναβολικών συνολικής αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο στόχαστρο είχαν μπει 33 «εγκληματικές ομάδες» που διακινούσαν αναβολικά, ορμόνες, φάρμακα για τον μεταβολισμό και άλλα σκευάσματα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη.

Οι δράστες διακινούσαν κυρίως αντικαρκινικά φάρμακα, αναλγητικά, αγχολυτικά και σκευάσματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Από την αρχή της πανδημίας κατέβαλαν επίσης μεγάλες προσπάθειες να παρασκευάσουν φάρμακα που έχουν μεγάλη ζήτηση. «Για να αυξήσουν τα κέρδη τους, τα εγκληματικά δίκτυα επικεντρώθηκαν στη διανομή ψεύτικων θεραπειών για τον κορωνοϊό και την παρασκευή απολυμαντικών, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν μέσω του διαδικτύου», εξήγησε η Europol.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 3 εκατομμύρια υποτιθέμενα φάρμακα για την Covid-19, μάσκες προστασίας και απολυμαντικά και οι αρχές έκλεισαν πέντε παράνομα εργαστήρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ