Κοσμος

Τράπεζες του City λένε στους υπαλλήλους να παραμείνουν σπίτι

HSBC, Βarclay's και Deutsche Bank μεταξύ αυτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Σίτι του Λονδίνου
To Σίτι του Λονδίνου © ΕPA Pool

Μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης τράπεζες του City ζητούν από τους υπαλλήλους τους να μείνουν στο σπίτι.

Το Σίτι του Λονδίνου θα μπορούσε να γίνει ξανά πόλη-φάντασμα όπως ήταν κατά τη πρώτη φάση της πανδημίας αφού οι τράπεζες άρχισαν να λένε σε χιλιάδες εργαζομένων να παραμείνουν στο σπίτι ανταποκρινόμενοι στις τελευταίες οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την μετάλλαξη Όμικρον

Η HSBC είπε στους υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου το απόγευμα της Πέμπτης ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους στο σπίτι. Όσοι πρέπει ακόμα να εργαστούν σε υποκαταστήματα ή γραφεία έχουν κληθεί να κάνουν καθημερινά τεστ Covid-19. Την ίδια ώρα και η Deutsche Bank μειώνει σημαντικά τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στο γραφείο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ένα σημείωμα της Citigroup Inc. ανέφερε ότι «οι υπάλληλοι γραφείου που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουν», αλλά τα γραφεία της τράπεζας στο Λονδίνο θα παραμείνουν πλήρως ανοιχτά για όσους «δεν μπορούν να εκτελέσουν τους ρόλους τους αποτελεσματικά από το σπίτι τους».

«Τα Χριστούγεννα έχουν ακυρωθεί για πολλά καταστήματα, εστιατόρια, παμπ και άλλες επιχειρήσεις της πόλης που βασίζονται στην κίνηση των εργαζομένων σε κοντινά γραφεία», δήλωσε η Catherine McGuinness, πρόεδρος της City of London Corporation. «Θα παροτρύνουμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της πόλης να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες. Αλλά ζητάμε επίσης από την κυβέρνηση να χαράξει έναν σαφή οδικό χάρτη προς την κανονικότητα στις αρχές του νέου έτους και να βασίσει όλες τις αποφάσεις σε δεδομένα».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ