Κοσμος

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τα 14 έτη στην Αυστρία

Πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 14 ετών στην Αυστρία
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 14 ετών στην Αυστρία © EPA/ CHRISTIAN BRUNA

Η Αυστρία θα επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την ηλικία των 14 ετών.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.

Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 3.600 ευρώ. Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας παρουσίασε λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα πηγές της αυστριακής κυβέρνησης το μέτρο έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία.

Τελειώνει το lockdown στην Αυστρία αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους

Τέλος στο εθνικό, καθολικό lockdown ετοιμάζεται να βάλει η Αυστρία αυτό το Σαββατοκύριακο, με μία λεπτομέρεια. Το lockdown παύει μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Η Αυστρία είναι ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά έθνη που επέβαλαν εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Σχεδιάζει επίσης να επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο και πρόστιμο στους ανεμβολίαστους.

Όπως είχε γνωστοποιήσει κατά την ανακοίνωση των οριζόντιων μέτρων, μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, και εφόσον είχε αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων, το lockdown θα ίσχυε μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες, περιορίζοντας τη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή και ασκώντας πίεση για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η κυβέρνηση θα συναντηθεί με περιφερειακούς ηγέτες την Τετάρτη για να αξιολογήσει τα μέτρα που απαιτούνται για να περιοριστεί η πανδημία και να μετατραπεί η «ροπή προς τα κάτω των κρουσμάτων σε πτωτική τάση», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη.

Τα μέτρα βοήθησαν να μειωθεί κατά το ήμισυ ο επταήμερος μέσος όρος των μολύνσεων  ανά 100.000 κατοίκους, από 1.110 που ήταν στην αρχή του lockdown, παρόλο που η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας παραμένει σε επίπεδα σχεδόν ρεκόρ.

Η επαναλειτουργία χώρων όπως τα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια είναι σύμφωνη με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη του lockdown στις 22 Νοεμβρίου.   Ο Νεχάμερ είπε, ωστόσο, ότι ορισμένοι περιορισμοί ενδέχεται να παραμείνουν για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Παράλληλα, οι περιφερειακοί ηγέτες έχουν την επιλογή να επιβάλουν αυστηρότερα τοπικά μέτρα.

«Εάν είστε έτοιμοι να δεχτείτε επιστημονικά αποτελέσματα, να κάνετε έναν εμβόλιο και να προστατέψετε τους άλλους, τότε θα ανακτήσετε την ελευθερία σας», είπε ο Νεχάμερ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ