Κοσμος

Αναστέλλεται η παραγωγή iPhones για τις γιορτές

Λόγω της έλλειψης τσιπ και της εφοδιαστικής αλυσίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iPhone 13: Μειώνει κατά 20% την παραγωγή του η Apple!
iPhone 13 © ΕPA Pool

Oι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στους ημιαγωγούς ανάγκασαν την Apple να περιορίσει ή να αναστείλει την παραγωγή iphone13 και ipad.

Για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία η συναρμολόγηση του iPhone και του iPad των δυο δημοφιλών προιόντων της Apple σταμάτησε για αρκετές ημέρες λόγω περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και στη χρήση ενέργειας στην Κίνα ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. 

«Λόγω περιορισμένων εξαρτημάτων και τσιπ, δεν είχε νόημα να δουλεύουμε υπερωρίες και να δίνουμε επιπλέον αμοιβή για τους εργαζόμενους», είπε στην Nikkei Asia ένας υπεύθυνος της αλυσίδας εφοδιασμού . «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» προσέθεσε.

Ως γνωστόν η έλλειψη των ημιαγωγών προκαλεί σοβαρή πίεση στις βιομηχανίες, από την παραγωγή οχημάτων μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν οδηγηθεί ακόμη και στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής τους.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 13 και των νέων iPad τον Σεπτέμβριο, η Apple βλέπει την παραγωγή της να υπολείπεται κατά εκατομμύρια συσκευές και χάνει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Σε πολλές χώρες, είναι πλέον πολύ αργά για τους καταναλωτές να αγοράσουν εγκαίρως προϊόντα της Apple για να τα προσφέρουν  ως δώρα για τις γιορτές.

Σύμφωνα με τη Nikkei, οι προηγούμενες εκδόσεις του iPhone συνεχίζουν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, όπως επίσης και το iPad. Ειδικότερα, η παραγωγή του tablet έπεσε κατά 50% το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, ενώ για την υπόλοιπη γκάμα του iPhone η πτώση φθάνει τα επίπεδα του 25%.

Για τα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max, ο χρόνος αναμονής μειώθηκε πάντως σε μία έως δύο εβδομάδες, από έως και πέντε εβδομάδες, έναν μήνα πριν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ