- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιανμάρ: Μειώθηκε η ποινή της Σου Τσι σε δυο χρόνια από τέσσερα
Βρίσκεται σε κράτηση από τον περασμένο Φεβρουάριο
Η ποινή της έκπτωτης ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι μειώθηκε από τέσσερα σε δύο χρόνια έπειτα από μερική χάρη που της έδωσε ο επικεφαλής της χούντας.
Η ποινή της έκπτωτης ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι μειώθηκε από τέσσερα σε δύο χρόνια έπειτα από μερική χάρη που της έδωσε ο επικεφαλής της διορισμένης από τον στρατό κυβέρνησης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας (MRTV).
Νωρίτερα σήμερα, δικαστήριο στη Μιανμάρ έκρινε πως η Σου Τσι, η οποία εκδιώχθηκε έπειτα από ένα πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου, είναι ένοχη για τις κατηγορίες της υποκίνησης σε ταραχές και της παραβίασης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για αυτό που ορισμένοι επικριτές χαρακτήρισαν «ψεύτικη δίκη».
Η 76χρονη έχει κατηγορηθεί για μια σειρά αδικημάτων - από παράνομη κατοχή γουόκι-τόκι έως παραβιάσεις του νόμου περί επίσημων μυστικών - που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με ποινές φυλάκισης δεκαετιών. Ο δικηγόρος της είχε στο παρελθόν περιγράψει τις υποθέσεις ως «παράλογες».
Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος από την 1η Φεβρουαρίου που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία και συνέλαβε την εκλεγμένη ηγέτιδα της κυβέρνησης της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι και πολλά από τα ηγετικά στελέχη του κόμματός της, ισχυριζόμενος ότι έγινε νοθεία στις εκλογές αυτές, στις οποίες κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία το κόμμα της.
Δεν παρείχε, ωστόσο, καμία απόδειξη για αυτούς τους ισχυρισμούς . Αντ 'αυτού, αντικατέστησε την εκλογική επιτροπή και υποσχέθηκε νέες εκλογές σε ένα χρόνο.
Η υπόθεση υποκίνησης φέρεται να επικεντρώθηκε σε δήλωση, που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου, η οποία προέτρεπε τους διεθνείς οργανισμούς να μην συνεργαστούν με τη χούντα. Η δεύτερη υπόθεση ισχυρίστηκε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες του Covid ενώ έκανε εκστρατεία πριν από τις περσινές εκλογές.
Ο πρώην πρόεδρος Ουίν Μίντ καταδικάστηκε στην ίδια ποινή, επεσήμανε ο Ζάου Μιν Τουν, εκπρόσωπος της χούντας. «Θα αντιμετωπίσουν και άλλες κατηγορίες», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ εξήγησε ότι προς το παρόν δεν θα μεταφερθούν σε φυλακή.
Η 76χρονη Σου Τσι, που έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, κρατείται από την 1η Φεβρουαρίου όταν ο στρατός ανέτρεψε την κυβέρνησή της, βάζοντας τέλος σε μια σύντομη δημοκρατική παρένθεση στη Μιανμάρ.
Η χούντα στη Μιανμάρ προσπαθεί «να καταπνίξει τις ελευθερίες» φυλακίζοντας την Σου Τσι, αντέδρασε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής η Διεθνής Αμνηστία.
«Οι βαριές ποινές που επιβλήθηκαν στην Αούνγκ Σαν Σου Τσι βάσει πρόχειρων κατηγοριών αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της αποφασιστικότητας του στρατού να εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση και να καταπνίξει τις ελευθερίες στη Μιανμάρ», κατήγγειλε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.