Κοσμος

Νέα Υόρκη: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά

Σχεδόν το 82% των ενηλίκων της Νέας Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη της Νέας Υόρκης θα υποχρεούνται σε εμβολιασμό από τις 27 Δεκεμβρίου μετά απόφαση του δημάρχου.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη της Νέας Υόρκης θα υποχρεούνται σε εμβολιασμό από τις 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την εντολή που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Η Νέα Υόρκη είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την ανάκαμψη από τον COVID-19. Έχουμε αποδείξει ότι με εντολές και κίνητρα εμβολίων, μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό», έγραψε ο ντε Μπλάζιο στο Twitter. «Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον -- μια εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Μαζί μπορούμε να σώσουμε ζωές και να προχωρήσουμε».

 

 

Μέχρι τώρα, η εντολή εμβολιασμού της Νέας Υόρκης απαιτούσε απόδειξη μιας μόνο δόσης για το δημοτικό εργατικό δυναμικό και αρκετούς άλλους τομείς υψηλότερου κινδύνου και την ίδια για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλους χώρους. 

Σε αυτό το σημείο, δεν απαιτεί επίσης απόδειξη μιας αναμνηστικής δόσης, την οποία έχει λάβει περίπου το 15% των εμβολιασμένων ενηλίκων, αλλά ο ντε Μπλάζιο έχει προτείνει ότι η προσθήκη αναμνηστικού θα μπορούσε επίσης να είναι στο τραπέζι κάποια στιγμή, εάν η κατάσταση το δικαιολογεί.

Οι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι όσοι έλαβαν την πρώτη τους δόση εμβολίου θα ολοκλήρωναν σίγουρα τον εμβολιασμό τους, αλλά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σχεδόν το 82% των ενηλίκων της Νέας Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά περισσότερο από το 89% αναφέρει ότι έχει λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο.

Και οι δύο αριθμοί μειώνονται δραματικά όταν πρόκειται για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, το 35,7% των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένα. Περίπου το 47% έχει τουλάχιστον μία δόση, αν και πολλά παιδιά στην ομάδα 5 έως 11 που μόλις πήραν τις πρώτες τους δόσεις πιθανότατα έχουν προγραμματίσει δεύτερες στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, CNBC, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ