Κοσμος

Υπό κράτηση φέρεται να είναι ο αρχιμαφιόζος εχθρός του Ερντογάν

Γνωστός ως σφοδρός πολέμιος του Ταγίπ Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σεντάτ Πεκέρ
Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ © Τwitter

Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ φέρεται να έχει συλληφθεί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Παρόλα αυτά το δίκτυο Al Jazeera το οποίο πρώτο έκανε λόγο για σύλληψη του Πεκέρ προχώρησε σε ανάκληση της πληροφορίας, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Ο Πεκέρ άλλοτε σύμμαχος και στη συνέχεια πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τα ίδια μέσα, να εκδοθεί στην Τουρκία η οποία είχε ζητήσει εδώ και καιρό την έκδοση του από τη χώρα του Αραβικού Κόλπου.  

Ο αρχιμαφιόζος άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός όταν ξεκίνησε με βίντεο από το Youtube να κάνει αποκαλύψεις κατά του Ερντογάν και κορυφαίων Υπουργών του. Μεταξύ άλλων είχε εμπλέξει τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού σε διάφορα σκάνδαλα, είχε κατηγορήσει για εμπόριο κοκαΐνης, την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ είχε αποκαλύψει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.

Επίσης ο Πεκέρ είχε υποστηρίξει ότι  ο ίδιος σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη Συρία και συγκεκριμένα στην οργάνωση Αλ-Νούσρα, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ αποτελεί το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Συρία.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ