Κοσμος

Μίσιγκαν: Διώκονται οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε συμμαθητές

Ο πατέρας του ήταν εκείνος που του αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μίσιγκαν οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του σε λύκειο, διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι γονείς του εφήβου που άνοιξε πυρ μέσα σε Λύκειο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του 15χρονου στο σχολείο.

Ο Τζέιμς και η Τζένιφερ Κράμπλεϊ είναι οι γονείς του 15χρονου Ίθαν, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει προφυλακιστεί, χωρίς εγγύηση. Πρόκειται να δικαστεί ως ενήλικος.

Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ, ο πατέρας του 15χρονου, ήταν εκείνος που αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε ο γιος του, τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή στο Μίσιγκαν. Η Κάρεν ΜακΝτόναλντ, η εισαγγελέας της κομητείας Όκλαντ, σχολίασε ότι οι γονείς επέδειξαν αμέλεια, καθώς επέτρεψαν στον ανήλικο να έχει πρόσβαση στο όπλο.

«Ο Ίθαν ήταν εκείνος που μπήκε στο σχολείο και πάτησε τη σκανδάλη» όμως «και άλλα άτομα συνέβαλαν σε αυτό το γεγονός και προτίθεμαι να τα κάνω να λογοδοτήσουν», ξεκαθάρισε η ΜακΝτόναλντ.

Τέσσερις νεκροί σε σχολείο του Μίσιγκαν - 15χρονος άνοιξε πυρ

Από τα πυρά του ενόπλου σκοτώθηκαν τέσσερις μαθητές σε λύκειο στην κωμόπολη Oxford, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας καθηγητής.

Ο 15χρονος συνελήφθη επί τόπου και κατηγορείται για «τρομοκρατική ενέργεια» και «ανθρωποκτονίες». Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στα social media αναρτήθηκαν βίντεο με μαθητές να βρίσκουν καταφύγιο σε αίθουσα του σχολείου μετά τους πυροβολισμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις