Κοσμος

H Google αναβάλλει εκ νέου την επιστροφή στο γραφείο

Λόγω της Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον Ιανουάριο του 2022 θα επιστρέψουν στο γραφείο οι υπάλληλοι της Google
Google © ΕPA Pool

Η Google η οποία σχεδίαζε την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο στις αρχές Ιανουαρίου ανέβαλλε τα σχέδιά της λόγω της Όμικρον.

Η Google η οποία σχεδίαζε την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο στις αρχές Ιανουαρίου με ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, αναβάλει τα σχέδιά της λόγω της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον. 

Η αναβολή της επιστροφής στο γραφείο την οποία γνωστοποίησε με email που εστάλη στο προσωπικό δεν είναι η πρώτη, καθώς τον Αύγουστο, η Google είχε καθυστερήσει το τέλος της εθελοντικής τηλεργασίας έως τις αρχές του νέου έτους.

Η Google δήλωσε την Πέμπτη ότι «θα συνεχίσει να εξετάζει πότε θα ανοίξουν ξανά τα γραφεία και θα ξεκινήσουν την υβριδική εβδομάδα εργασίας με βάση τις τοπικές συνθήκες, οι οποίες είναι δυναμικές και ποικίλλουν πολύ μεταξύ των τοποθεσιών».

Η εταιρεία θα περιμένει μέχρι το νέο έτος για να αξιολογήσει πότε τα γραφεία μπορούν οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στα γραφεία των ΗΠΑ με ασφάλεια σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον», έγραψε στο email ο Chris Rackow, αντιπρόεδρος παγκόσμιας ασφάλειας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το CNBC.

Η Google άνοιξε περίπου το 90% των γραφείων της στις ΗΠΑ και, τις τελευταίες εβδομάδες, ήρθε σχεδόν το 40% του προσωπικού, είπε η εταιρεία.

Οι γείτονες της Google στην Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, το Facebook και η Apple, όπως και η Amazon, έκαναν πρόσφατα παρόμοιες ανακοινώσεις. Οι εταιρείες αυτές προέβλεπαν μια επιστροφή το φθινόπωρο και στη συνέχεια τον Ιανουάριο. χάρη στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19, αλλά αναθεώρησαν τα σχέδιά τους λόγω του νέου κύματος της πανδημίας.

 

 

Ήδη από την περασμένη χρονιά, το Twitter έκανε πρόταση στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι τους επ’αόριστον. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκρινε από την πλευρά του ότι το μισό από το εργατικό δυναμικό της πλατφόρμας θα μπορούσε να εργάζεται εξ αποστάσεως σε δέκα χρόνια.

Η Google βρίσκεται επίσης μεταξύ πολλών επιχειρήσεων, στον τομέα της τεχνολογίας ή σε άλλους, που έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ