Κοσμος

Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο στην Κύπρο (εικόνες)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σχολείο της Κύπρου με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου» στην Κύπρο. Αποτέλεσμα της έκρηξης να προκληθούν ζημιές σε αίθουσες του σχολείου.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω έρευνες στον χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν: «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

Έκρηξη σε σχολείο: Άγνωστοι έγραψαν και συνθήματα © sigmalive.com

Έκρηξη σε σχολείο στην Κύπρο: Εικόνες καταστροφής σε σχολικές αίθουσες

Από την έκρηξη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το offsite.com.cy, προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Έκρηξη σε σχολείο της Κύπρου © offsite.com.cy

 

Τεράστιες οι ζημιές στο σχολείο από την έκρηξη βόμβας © offsite.com.cy

 

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτες και παράθυρα © offsite.com.cy

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Μιχάλης Σαββίδης, μιλώντας σε Μέσα της Κύπρου ανέφερε, ότι οι έρευνες των Αρχών θα δείξουν εάν η επίθεση σχετίζεται με τις αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ενώ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση γονιός του σχολείου.

«Είναι καταδικαστέο, λυπηρό. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε ακόμα. Τοποθετήθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας εξερράγη, ο άλλος όχι. Θα μπορούσαμε να ερχόμασταν εδώ το πρωί και να είχαμε άλλα θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών επίθεσης συνεχίζονται. 

Με πληροφορίες από: sigmalive.com, offsite.com.cy

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις