Κοσμος

Michael J. Fox: Δεν φοβάμαι να πεθάνω από το Πάρκινσον

Μετά από 30 χρόνια μάχης με το Πάρκινσον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Τζέι Φοξ μιλά δημόσια για τα νέα προβλήματα υγείας και τη μάχη με το Πάρκινσον
Ο Μαικλ Τζ. Φοξ © EPA Pool

Ο Michael J. Fox βλέπει τη θετική πλευρά της 30χρονης μάχης του με τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Michael J. Fox βλέπει τη θετική πλευρά της 30χρονης μάχης με τη νόσο του Πάρκινσον και παρά την κατάσταση της υγείας του, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι νιώθει «πολύ καλά».

Σε μια συνέντευξη για το περιοδικό AARP, ο 60χρονος εξήγησε «ότι δεν φοβάται τον θάνατο», και είναι ότι είναι «ευτυχισμένος» που ζει.

«Όπως έγραψα στο τελευταίο μου βιβλίο [«No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality»], τώρα πια εκτός δουλείας», είπε ο σταρ των «Family Ties». 

«Όταν με ρωτούν αν θα ανακουφιστώ από τη νόσο του Πάρκινσον λέω: Είμαι 60 ετών και η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει ώστε να βρεθεί θεραπεία. Οπότε, όχι» , συνέχισε ο Φοξ. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος τύπος. Δεν έχω μια νοσηρή σκέψη στο κεφάλι μου - δεν φοβάμαι τον θάνατο. Καθόλου» 

«Άρχισα να παρατηρώ πράγματα για τα οποία δεν ήμουν τόσο ευγνώμων και τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι ανταποκρίνονταν σε αυτά. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ευγνωμοσύνη κάνει την αισιοδοξία βιώσιμη. Και αν πιστεύεις ότι δεν έχεις κάτι για το οποίο να είσαι ευγνώμων, συνέχισε να ψάχνεις», σημείωσε 

Ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής τριλογίας «Back to the Future» και της τηλεοπτικής σειράς «Family Ties» διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1991, ωστόσο δεν γνωστοποίησε την ασθένεια του μέχρι το 1998.

«Ήταν επτά ή οκτώ χρόνια αφότου είχα διαγνωστεί… [και] οι παπαράτσι στέκονταν έξω από το διαμέρισμά μου και μου έλεγαν «Τι συμβαίνει με σένα;» είπε o Φοξ. «Κάποια στιγμή είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό στους γείτονές μου οπότε το αποκάλυψα και ήταν υπέροχο». 

Ο Φοξ να συμμετέχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμούσε τις επιπτώσεις της ασθένειας. Επιπλέον, το ερευνητικό Ίδρυμα που δημιούργησε για την καταπολέμηση της νόσου, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ