- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φον ντερ Λάιεν: Είναι ώρα να σκεφτούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Τι αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπέρ μίας συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τι ανακοίνωσε για το παιδικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Θετική εμφανίστηκε η πρόεδρος της Κομισιόν στο να ανοίξει μία «συζήτηση» για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ειδικότερα, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε πως «είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση "να σκεφτεί" το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη.
«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε.
Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή Όμικρον.
Στις 13 Δεκεμβρίου διαθέσιμο το παιδικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.
«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε.
«Έχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.