Κοσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: 13 κρούσματα σε παίκτες της Μπελενένσες

Όλα τα περιστατικά συνδέονται με τον παίκτη της ομάδας, Καφού Πέτε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεκατρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην πορτογαλική ομάδα ποδοσφαίρου, Μπελενένσες.

Δεκατρία κρούσματα κορωνοϊού και συγκεκριμένα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην πορτογαλική ομάδα ποδοσφαίρου, Μπελενένσες.

Ειδικότερα, όλα τα περιστατικά συνδέονται με παίκτες της Μπελενένσες και η σύνδεση γίνεται με τη νέα παραλλαγή «αφού ένα από τα θετικά κρούσματα είχε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Νότια Αφρική», σύμφωνα με δήλωση του γιατρού του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, Ρικάρντο Ζόρζε και αναφέρεται στον παίκτη, Καφού Πέτε.

«Οι προκαταρκτικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο INSA υποδηλώνουν έντονα ότι και οι 13 περιπτώσεις που σχετίζονται με παίκτες της Μπελενένσες σχετίζονται με την Όμικρον», αναφέρεται σε δήλωση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Πορτογαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επαφές παραμένουν απομονωμένες και θα υποβάλλονται σε τακτικές δοκιμές την 5η και τη 10η ημέρα, ενώ όσοι έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση, όπως και τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή, «ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού και το επίπεδο έκθεσής τους».

Από την πλευρά του, ο INSA αναφέρει επίσης ότι αναλύθηκαν δείγματα 218 επιβατών από πτήση από το Μαπούτο στις 27 Νοεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη πτήση υπήρχαν δύο μολυσμένα άτομα, το ένα με την παραλλαγή Δέλτα, ενώ το άλλο δεν ήταν δυνατό να "ταυτοποιηθεί σωστά".

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις