Κοσμος

Μετάλλαξη Όμικρον-Φάουτσι: «Σε δύο εβδομάδες όλα τα δεδομένα»

Τι συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρ. Άντονι Φάουτσι
Δρ. Άντονι Φάουτσι © EPA/ERIN SCOTT / POOL

Διάστημα δύο εβδομάδων θα απαιτηθεί για να συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.

Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν είχε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τη μετάλλαξη Όμικρον, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να ληφθούν πλήρη δεδομένα σχετικά με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος σημείωσε: «Ο Δρ. Φάουτσι ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι, ενώ θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να έχουμε περισσότερες οριστικές πληροφορίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και άλλα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης, συνεχίζει να πιστεύει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πιθανό να παρέχουν έναν βαθμό προστασίας από σοβαρές περιπτώσεις COVID-19».

Ακόμα, ο επιδημιολόγος τόνισε ότι οι ενισχυτικές δόσεις για πλήρως εμβολιασμένα άτομα παρέχουν την ισχυρότερη διαθέσιμη προστασία από τον κορωνοϊό.

Τέλος, ο Λευκός Οίκος τόνισε πως «η άμεση σύσταση της Ομάδας Ανταπόκρισης στη νόσο COVID-19 σε όλους τους εμβολιασμένους ενήλικες είναι να κάνουν την αναμνηστική δόση το συντομότερο δυνατόν. [...] Όσοι ενήλικες και παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ακόμα, θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ