Κοσμος

Βουλγαρία: Κινούμενη «βόμβα» το λεωφορείο που έπιασε φωτιά

Σύμφωνα με τον ιστότοπο infomax

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λεωφορείο μετέφερε παρανόμως 30.000 κροτίδες και μια παράνομη δεξαμενή λαδιού
To λεωφορείο που κάηκε στη Βουλγαρία © EPA

Το λεωφορείο που κάηκε ολοσχερώς στη Βουλγαρία φέρεται να μετέφερε μεταξύ άλλων κροτίδες και να είχε παράνομη δεξαμενή λαδιού.

Το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» το οποίο κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά ήταν-ούτε λίγο ούτε πολύ μια κινούμενη βόμβα-γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό των νεκρών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα infomax, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, «το συγκλονιστικό είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων, τα οποία επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς. Πέρα από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

Η πληροφορία αυτή, σημειώνει το infomax, εξηγεί και τη μαρτυρία δημοσιογράφου από τη Βουλγαρία, η οποία ανέφερε ότι όλα τα θύματα εντοπίστηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, καθώς προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν.

«Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, το πυροτεχνικό υλικό εξερράγη, είναι σαφές γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην πύρινη κόλαση βρήκαν φρικτό θάνατο 46 άνθρωποι, εκ των οποίων 12 παιδιά. Μόνον επτά επιβάτες κατάφεραν, σπάζοντας τα παράθυρα του φλεγόμενου λεωφορείου, να σωθούν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Σόφιας με εγκαύματα, ενώ ένας έχει κάταγμα στο πόδι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ