Κοσμος

Ολλανδία-Κορωνοϊός: Τρίτη νύχτα ταραχών για τα νέα μέτρα

Επεισόδια και συγκρούσεις είχαν προηγηθεί σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγη από την Παρασκευή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία-Κορωνοϊός: Τρίτη νύχτα ταραχών για τα νέα μέτρα
Ολλανδία-Κορωνοϊός: Τρίτη νύχτα ταραχών για τα νέα μέτρα © EPA

Τρίτη νύχτα ταραχών στην Ολλανδία με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά των νέων μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του lockdown.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ολλανδία, όπου για τρίτη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας για τα νέα μέτρα που θέσπισε η ολλανδική κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού

«Η αστυνομία είναι παρούσα στο κέντρο του Γκρόνινγκεν, όπου πολλές μικρές ομάδες επιδίδονται σε βανδαλισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σε ταραχές και στις πόλεις Ένσεντε, Λέουβαρντεν και Τίλμπουργκ.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες μέρες μετά τις βίαιες στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν. Στη Χάγη όπου έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα. Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.

Να θυμίσουμε πως η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο της εστίασης, με τα εστιατόρια να υποχρεώνονται να κλείνουν στις 20.00. Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο σε ορισμένους χώρους για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.

Πεδίο μάχης και το Ρότερνταμ στην Ολλανδία για τα νέα μέτρα και το μερικό lockdown

Στο Άμστερνταμ, παρόμοια διαδήλωση κατά των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει προχθες Σάββατο, ακυρώθηκε από τους διοργανωτές του «United We Stand» μετά το χάος της Παρασκευής στο Ρότερνταμ.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή, το βράδυ. Η αστυνομία απάντησε με προειδοποιητικά πυρά και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουτάλεμπ, χαρακτήρισε τα επεισόδια της Παρασκευής «όργιο βίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ