Κοσμος

ΗΠΑ: Εισαγγελικές έρευνες σε βάρος του Instagram

Στο «μικροσκόπιο» ο αντίκτυπος στα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ξεκινούν έρευνα εις βάρος του Instagram και των επιπτώσεων του σε παιδιά.
Instagram © Pixabay

Γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ξεκινούν έρευνα εις βάρος του Instagram και των επιπτώσεων του σε παιδιά.

Γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ανακοίνωσαν χθες, 18 Νοεμβρίου την έναρξη έρευνας εις βάρος του Instagram και τον αντίκτυπο που έχει αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά.

«Εξετάζεται αν (η μητρική εταιρεία του Instagram, Meta) παραβίασε τους νόμους περί προστασίας καταναλωτών και έθεσε σε κίνδυνο το κοινό», είπε η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, σημειώνοντας ότι της έρευνας ηγούνται επίσης αντιπρόσωποι από τις Πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Κεντάκι, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϊ, Τενεσί και Βερμόντ.

Στην έρευνα έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι γενικοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο.

Η εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Μόρα Χίλι, που εξέδωσε την ανακοίνωση για την έρευνα ανέφερε: «Η Facebook απέτυχε να προστατεύσει τους νέους στις πλατφόρμες της. Αντί για προστασία, επέλεξε να τους αγνοήσει ή να τους χειραγωγήσει. Κάτι που αποτελεί πραγματική απειλή για τη σωματική και ψυχική υγεία τους. Ουσιαστικά, είναι εκμετάλλευση παιδιών για το κέρδος». 

Παράλληλα πρόσθεσε: «Η Meta πλέον δεν μπορεί να αγνοεί την απειλή που μπορεί να αποτελέσουν τα social media για τα παιδιά, για το κέρδος της».

Σημειώνεται ότι στόχος των ερευνών είναι η διαλεύκανση της σχέσης του Instagram με τα παιδιά και το αν χρησιμοποιούνται παράνομες πρακτικές με σκοπό το κέρδος. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ