- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λιβύη: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο Χαλίφα Χαφτάρ
Στις 24 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές
Λιβύη: Κατέθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο Χαλίφα Χαφτάρ - Στις 24 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Λιβύης ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ.
«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή κυνηγώ την ηγεσία αλλά επειδή θέλω να οδηγήσω τον λαό μας στη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία» δήλωσε ο Χαφτάρ σε ομιλία του που προβλήθηκε στο Al-Arabiya TV.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι «οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η Λιβύη από την κρίση».
Να θυμίσουμε πως στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη. Εκεί, παρούσα ήταν και η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως «η χώρα μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης και να συζητήσει για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».
Το πλαίσιο των αναταραχών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι το 2011. Τον Μάρτιο του 2021, σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην προσπάθεια ως μέρος της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας να να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης (GNA) και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.