Κοσμος

Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται και στην Ευρώπη

Η γρίπη των πτηνών δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω της κατανάλωσης προϊόντων πουλερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Ασία
Γρίπη των πτηνών AH5N8 | PHOTO: EPA/MAK REMISSA

Τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) αρκετά κρούσματα σοβαρής γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη.

Αρκετά κρούσματα της γρίπης των πτηνών έχουν καταγραφεί σε Ευρώπη και Ασία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) σε μια ένδειξη ο ιός εξαπλώνεται ξανά γρήγορα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εξάπλωση της παθογονικότητας της γρίπης των πτηνών έχει θέσει την πτηνοτροφία σε επιφυλακή μετά από προηγούμενα κρούσματα που οδήγησαν στη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πτηνών.

Στην Ευρώπη, η Νορβηγία ανέφερε ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών H5N1 στην περιοχή Rogaland σε ένα σμήνος 7.000 πτηνών, σύμφωνα με τον OIE.

Η βελγική κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε αυξημένο κίνδυνο για τη γρίπη των πτηνών, διατάσσοντας τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα πουλερικά σε κλειστούς χώρους. Η απόφαση πάρθηκε καθώς εντοπίστηκε μια εξαιρετικά παθογόνος παραλλαγή της γρίπης των πτηνών σε μια αγριόχηνα κοντά στην Αμβέρσα.

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στη Γαλλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στη Δανία πριν από λίγες ημέρες αλλά και στην Ολλανδία τον Οκτώβριο.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προσελκύει την προσοχή των επιδημιολόγων καθώς ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η γρίπη των πτηνών δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω της κατανάλωσης προϊόντων πουλερικών.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ