Κοσμος

Μόνο με τρίτη δόση εμβολίου ταξίδια εντός ΕΕ - Η πρόταση Κομισιόν

Τι εξετάζεται για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προϋπόθεση η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν.

Αλλαγές στα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) φέρνει η πρόταση της Κομισιόν να γίνει προαπαιτούμενο η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτική την τρίτη δόση εμβολίου σε εμβολιασμένους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από το ένα κράτος - μέλος στο άλλο.

Όπως μετέδωσε το Mega, η Κομισιόν ενδεχομένως να καταθέσει αυτή την εβδομάδα την πρότασή της για εισαγωγή της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτήν τη στιγμή το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει διάρκεια 12 μήνες. Στη νέα της πρόταση η Κομισιόν ζητεί η χρήση του πιστοποιητικού να επεκταθεί και μετά το καλοκαίρι του 2022.

Ολοένα και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη εξετάζουν σοβαρά να καταστήσουν υποχρεωτική την αναμνηστική δόση, καθώς το 5ο κύμα της πανδημίας κάνει αισθητή την παρουσία τους, προκαλώντας διαδοχικές «εκρήξεις» σε νέα κρούσματα. Στη Γαλλία χωρίς τρίτη δόση είναι άκυρο το υγειονομικό πάσο σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου σε όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις