Διαστημικά συντρίμμια απείλησαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Οι αστροναύτες μπήκαν σε σκάφη διαφυγής
Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από διαστημικά συντρίμμια που ανάγκασαν τους αστροναύτες να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.
Ο αμερικανικός στρατός γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 ότι ερευνά ένα «συμβάν που δημιούργησε συντρίμμια» στο Διάστημα και ανάγκασε τους αστροναύτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να καταφύγουν στα σκάφη διαφυγής τους, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν σε περίπτωση ανάγκης.
«Η αμερικανική διοίκηση έχει ενημερωθεί για ένα συμβάν που προκάλεσε συντρίμμια στο διάστημα. Εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να εντοπίσουμε το πεδίο των συντριμμιών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος ανέφερε επίσης πως ο στρατός συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη NASA στο θέμα αυτό.
Ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί στο διάστημα υποπτεύονται πως μια αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Ρωσία ευθύνεται για τα συντρίμμια, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν. Μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα συνιστούσε επίδειξη ισχύος εκ μέρους της Μόσχας, έχει ήδη διαπραχθεί από μονάχα τέσσερα κράτη κατά το παρελθόν, μεταξύ αυτών η Ρωσία. Επικρίνεται σφόδρα κυρίως λόγω των πολλών συντριμμιών που προκαλεί, τα οποία μετατρέπονται σε επικίνδυνα εκσφενδονιζόμενα βλήματα.
Νωρίτερα, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos είχε από τη μεριά της δηλώσει πως οι αστροναύτες στο ISS δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς να κάνει αναφορά σε μια πιθανή πυραυλική δοκιμή.
«Η τροχιά του αντικειμένου που ανάγκασε το πλήρωμα σήμερα να επιστρέψει στο σκάφος, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών, απομακρύνθηκε από την τροχιά του ISS», έγραψε σε tweet η Roscosmos. «Ο σταθμός είναι ασφαλής» προσθέτει.
«Φίλοι, όλα βαίνουν καλώς εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, βάσει του προγράμματός μας», έγραψε επίσης σε ένα tweet ο Ρώσος κοσμοναύτης Άντον Σκαπλέροφ. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η NASA δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματά του. Συνολικά, 7 αστροναύτες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.