Kαι επίσημα σε lockdown οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία
«Ελεύθεροι» μόνο για δουλειά και σούπερ μάρκετ.
Αυστρία: Σε lockdown μπαίνουν από τη Δευτέρα όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.
Η Αυστρία θέτει σε λοκντάουν από αύριο εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφονται σε επίπεδα-ρεκόρ, όπως δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.
«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.
Όπως σημειώνει το Euronews, τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αυστρία για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού πιθανόν θα παραμείνουν σε ισχύ και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κι ενώ η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων.
Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.
Ο υπουργός Υγείας, Βόλφγκανγκ Μυκστάιν, ανακοίνωσε επιπλέον ότι έδωσε εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 11.640 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχουν καταλήξει στην χώρα των 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η υπό την ηγεσία των συντηρητικών κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστιατόρια, θέατρα, τελεφερίκ σε χιονοδρομικά κέντρα και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, όπως τα κομμωτήρια.
«Ένα lockdown για τους μη εμβολιασμένους σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει (είδη πρώτης ανάγκης), να κάνει γυμναστική - δηλαδή ακριβώς αυτό που έπρεπε να υποστούμε όλοι το 2020», είπε ο καγκελάριος, αναφερόμενος στα τρία πανεθνικά lockdown που επιβλήθηκαν πέρυσι.
Η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων στην Αυστρία σημειώνεται σε μια περίοδο που τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ήπειρο, αντιμετωπίζουν μερικούς από τους υψηλότερους κατά κεφαλήν ημερήσιους αριθμούς θανάτων στον κόσμο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.