Κοσμος

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Μίστερ Olympia 2018 Σον Ρόντεν

Από ανακοπή καρδιάς

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Μίστερ Olympia του 2018, ο bodybuilder Σον Ρόντεν πέθανε σε ηλικία 46 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Τζαμαϊκανός bodybuilder, Σον Ρόντεν, που είχε ανακηρυχθεί Μίστερ Olympia το 2018 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών από ανακοπή καρδιάς.

«Ο Σον Ρόντεν, αστέρας του bodybuilding και πρώην πρωταθλητής Μίστερ Olympia, απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το TMZ Sports.

Ο Ρόντεν ανακηρύχθηκε Μίστερ Olympia σε ηλικία 43 ετών και 5 μηνών και έγινε ο γηραιότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού.

Ποιος ήταν ο Σον Ρόντεν

Ο Ρόντεν έφυγε από το Κίνγκστον της Τζαμάικα το 1990 για το Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου και ξεκίνησε το bodybuilding επαγγελματικά. Η καριέρα του διακόπηκε στα 2002, όταν πέθανε ο πατέρας του και ο Ρόντεν αντιμετώπισε πρόβλημα αλκοολισμού.

Ωστόσο, ο Ρόντεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ και επέστρεψε στις προπονήσεις. Το 2010 έλαβε την επαγγελματική κάρτα από τη διεθνή ομοσπονδία bodybuilding και έκανε το ντεμπούτο του στον θεσμό του Μίστερ Olympia στα 2011, όταν και κατέλαβε την 9η θέση.

Να σημειωθεί πως η νίκη του το 2018 θεωρήθηκε ιστορική, μιας και κατάφερε να εκθρονίσει τον θρυλικό Φιλ Χιθ, που είχε στεφτεί νικητής 7 συνεχόμενες φορές.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ