- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αποτυχία η COP26 – Μόνο δημόσιες σχέσεις
«Δεν χρειαζόμαστε κενά λόγια και υποσχέσεις»
Η Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγόρησε τους συμμετέχοντες στην παγκόσμια διάσκεψη COP26 για αδράνεια στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης.
Η 26Η Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα του ΟΗΕ (COP26) είναι αποτυχία σύμφωνα με την έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Tούνμπεργκ, η οποία βρίσκεται σε διαμαρτυρίες έξω από τα συνεδριακά κέντρα της Γλασκώβης από την έναρξη της COP.
«Δεν είναι ψέμα ότι η COP26 μία αποτυχία. Θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να σώσουμε την κρίση με τις ίδιες μεθόδους που μας έχουν φτάσει εδώ εξ αρχής», δήλωσε χαρακτηριστικά η ακτιβίστρια.
«Η COP26 έχει μετατραπεί σε μία συνάντηση για δημόσιες σχέσεις, όπου οι ηγέτες παραχωρούν υπέροχους λόγους και ανακοινώνουν φανταχτερές υποσχέσεις και στόχους, ενώ στα παρασκήνια, οι κυβερνήσεις των χωρών του Παγκόσμιου Βορρά εξακουλουθούν να αρνούνται να λάβουν κάποια δραστική κλιματική ενέργεια», συνέχισε η ίδια.
Η Τούνμπεργκ έχει λάβει μέρος σε μία σειρά διαμαρτυριών στη Γλασκώβη από την έναρξη της COP26.
Μια νεα, μεγαλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί και για αύριο Σάββατο στη Γλασκώβη, καθώς αναμένονται έως και 50.000 συμμετέχοντες.
«Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, βλέπουμε για άλλη μια φορά πολιτικούς να λένε μεγάλα λόγια και να δίνουν μεγάλες υποσχέσεις» δήλωσε η ακτιβίστρια Μπιτζιλεκη Τζονέλ από τις Φιλιππίνες. «Αυτό που χρειάζεται είναι μια δραστική μείωση των εκπομπών CO2 και αποζημίωση από το βορρά προς το νότο για μέτρα προσαρμογής για την προστασία του κλίματος και την αντιμετώπιση απωλειών και ζημιών.Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων», πρόσθεσε.
Η Κενυάτισσα ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Ουαθούτι κάλεσε τις πλουσιότερες χώρες να ανταποκριθούν στην «ιστορική τους ευθύνη». «Μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα Πατρίσια Εσπινόζα χαρακτήρισε επίσης δικαιολογημένα τα αιτήματα της νεολαίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.